Kako promeniti nožić na Montolit mašini?
Mašine za keramiku

Kako promeniti nožić na Montolit mašini?

Iako su Montolit mašine za keramiku visokog kvaliteta i napravljene su da traju godinama, sigurno ćete biti u situaciji da se sami pozabavite zamenom određenih potrošnih delova. Prvi “na udaru” za zamenu su sasvim sigurno nožići za sečenje čiji rok trajanja zavisi od toga koliko često koristite svoju mašinu, ali i od toga koji tip pločica sečete. Ovo uputstvo se odnosi na keramičare koji prvi put sami menjaju nožić na svojoj mašini.

Rezervni Montolitovi titanijumski nožići serije 243T dolaze u pakovanju koje sadrži osovinu i točkić nožića. To pakovanje izgleda ovako:
Titanijumski nožić za Montolit mašinu za keramiku 243T

1 Za početak, potrebno je postaviti ručicu mašine na pravo mesto. Nije preporučljivo da ručica bude na sredini šine, već je privucite ka sebi. U suprotnom, rizikujete da iskrivite šinu (traverzu).

Pravilan položaj ručice pri zameni nožića na Montolit mašini

2 Izbijte staru osovinu i postavite novi točkić. Prilikom izbijanja koristite običan čekić i zatupast klin da ne bi ste oštetili ručicu

3 Vratite novu osovinu ali vodite računa o tome sa koje strane ste izbili osovinu, a sa koje treba da je vratite:

Izbijanje osovine nožića

Da bi ovo uputstvo bilo još slikovitije, postavili smo ovaj video klip u kome jedan italijanski keramičar vrši zamenu nožića:

Zamena nožića je brza i jednostavna, a dobro je i to što su nožići jeftini!

Za više detalja možete pogledati stranu sa Montolit mašinama i rezervnim delovima.

Cene i kontakt:

Montsistem BauPlus doo, Beograd
Telefon: 011/4055-715
Mobilni telefon: 061/278-23-99
Email: montsistem@hfs-serbia.com
Radno vreme: Ponedeljak - Petak, 09-16 h

Naš Facebook:

Pratite nas na Facebook-u
Posredstvom naše Facebook strane možete pratiti novosti u prodaji i povremene akcijske popuste koje dajemo. Hvala za lajk!